top of page

CLAIMING SPACE

 

2021
(Video-installatie, 11")

Editor

Samenwerking met: Questions Collective

Regie: Eefje Suijkerbuijk
 

Kunstcollectief Questions Collective presenteert een video-installatie rond feminisme, gelijkheid en het groepswezen. Onder de lijfspreuk ‘Claiming Space’ moedigen ze vrouwen aan ruimte in te nemen. Met een volledig vrouwelijke crew, van regisseur tot technici, verlaten ze de Randstedelijke bubbel en creëren een poëtisch tableau vivant met vrouwengroepen buiten Amsterdam in de hoofdrol. 


Het gesprek over feminisme wordt door steeds meer stemmen gevoerd, maar nog lang niet iedereen wordt gehoord. Questions Collective overbrugt de feministische kloof tussen Randstad en de provincie en portretteert de groepsgeest van vrouwencollectieven buiten Amsterdam: een groep buikdansers uit Groningen, een Surinaams koor uit Tilburg, een netwerk van Flevolandse Zakenvrouwen en een meisjesvoetbalelftal uit Rheden. In Claiming Space wordt het basisprincipe van het feminisme, gelijkheid, onderzocht door het collectieve in beeld te vangen. Gesterkt door de ander, nemen de vrouwen vastberaden meer ruimte in, tot je niet meer om hen heen kan – een krachtige, gedeelde vuist voor vrouwen, overal in Nederland.

Claiming Space was te zien in Melkweg Expo te Amsterdam en op verschillende plekken in Nederland door middel van een wildbeam.

Claiming Space in Melkweg Expo te Amsterdam:

Claiming Space Melkweg

Claiming Space als wildbeam door heel Nederland:

bottom of page