top of page

THE REFUGE

 

2017
(Video-sfeerbeeld/trailer, 6")

Editor

Regie: María Molina Peiro

“This life is a bore…for real fun war”

Terwijl een groep mannen vanuit een vliegtuig een vijandig vliegveld proberen te vinden, zijn de mensen op het land bezig met een veel voorkomende angst: de angst om te vergeten.

Ondertussen zijn in het niemandsland bij La Mancha, Spanje, een oude vrouw die achtervolgd wordt door de Spaanse burgeroorlog, een meisje dat dwangmatig met haar camera in de weer is en een groep bunkerhunters die GPS technologie gebruiken om verloren brokstukken van de oorlog te vinden.

 

The Refuge onderzoekt de groeiende angst van het vergeten in onze maatschappij door het verhaal van een meisje die geobsedeerd raakt met haar oma's verwarring, veroorzaakt door de dementie: hoe ze uiteindelijk belandde in een propaganda film aan het eind van de Spaanse burgeroorlog. Deze obsessie zorgt voor een speurtocht naar vergeten -door verschillende perspectieven- en proberen te begrijpen wat er van je identiteit overeind blijft als je geheugen verdwijnt. 
The Refuge blijft niet hangen in nostalgie, maar nodigt de kijker uit om nog eens na te denken over de rol van het vergeten, het geheugen en de urgentie ervan in het individu en het collectieve geheugen.

Het project was geselecteerd door de kunstenaar Omar Fast voor The Forecast Forum 2018 bij Haus der Kulturen der Welt (Berlijn).

bottom of page